Skogsägare

Vida är en professionell samarbetspartner för dig som äger och brukar skog.

Skog är spännande. Du som skogsägare har alla möjligheter att styra och utveckla din skog utifrån dina personliga intressen och värderingar. För bästa ekonomiska utveckling krävs löpande underhåll och skötsel. Föryngring, röjning, gallring, slutavverkning, dikesrensning, skogsbilvägar och mycket annat. Behöver du hjälp eller rådgivning? Vi hjälper dig att öka avkastningen på din skogsfastighet.

Att äga och sköta om sin skog är något som många ser som ett privilegium. Möjligheten att ströva runt i sin egen skog eller att lägga en dag i skogen på att röja eller gallra kan också vara ett bra tillfälle till avkoppling. Kanske bor du inte på din fastighet och har ingen möjlighet att planera och sköta den skogliga skötseln själv? Eller kanske saknar du tiden och kunskapen? Genom olika val kan du påverka lönsamheten på ditt skogsbruk och du bestämmer själv hur aktiv du vill vara. Oavsett vilka val du gör så arbetar Vida för att göra det enkelt för dig att äga, sköta och sälja skog.

Sälj ditt virke till Vida

Sälja skog & virke

Vida köper din skog. Planera avverkningen för bästa avkastning.

Läs mer
Skogsskötsel & rådgivning

Skogsskötsel & rådgivning

Rätt åtgärder ökar värdet på din skog.

Läs mer
Lyssna på Vidas podd

Växande värden

Podcast om skogen med Vida

Lyssna här

Se våra filmer om modernt skogsbruk

Nyheter

Vidas virkesinköpare i Dalsland och Värmland – genuina lokalbor med båda fötterna i skogen

Vidas virkesinköpare i Dalsland och Värmland – genuina lokalbor med båda fötterna i skogen

2023-12-05

Äger du skog i Dalsland, norra Bohuslän eller i södra Värmland och söker en virkesinköpare med lång erfarenhet av skogsbruk och Sveriges största sågverkskoncern i ryggen? Då är Vidas virkesinköpare i Dalsland/Värmland av det rätta virket för dig!

Läs mer
Virkesinköparna från Vida - En hjälpsam och erfaren grupp som stöttar dig som skogsägare i vått och torrt

Virkesinköparna i Sydväst

2023-11-03

Att äga och sköta om en skog kan vara både en passion och en utmaning för skogsägare. Medan vissa skogsägare har kunskapen och erfarenheten att hantera sin skog på egen hand, behöver andra hjälp och rådgivning för att få ut det bästa av sin skog. För att hjälpa dig som skogsägarna på bästa sätt finns Vidas erfarna och hjälpsamma virkesinköpare.

Läs mer
Vida Skog stärker upp närvaro i västra Sverige

Vida Skog stärker upp närvaro i västra Sverige

2023-10-02

I april 2022 köpte Vida Skog upp Andersson skog AB med huvudkontor i Ed. Från och med oktober i år byter man nu namn till Vida Skog AB.

Läs mer
Detta gör du när du hittat barkborreträd

Detta gör du när du hittat barkborreträd

2023-06-07

Maj månad var varm och barkborren hade börjat svärma i stora delar av södra Sverige redan i mitten av maj. Det är därför hög tid för dig att inspektera din skog.

Läs mer
Vida höjer timmerpriset med 140 kr!

Vida höjer timmerpriset med 140 kr!

2023-06-01

Vidas sågverksrörelse står sig stark tack vare effektiva och välinvesterade sågverk och globala försäljningskanaler. Vårt behov av timmer är därför oförändrat stort. Vida är Sveriges största producent av sågade trävaror och höjer nu timmerpriset vilket gynnar våra leverantörer.

Läs mer
Utvecklingen av maskinell plantering tar steg framåt

Utvecklingen av maskinell plantering tar steg framåt

2023-05-08

Maskinell plantering tar ett steg närmare genombrottet. Läs mer om planteringens utveckling!

Läs mer
Ved – en aktivitet som berör!

Ved – en aktivitet som berör!

2023-05-02

”Ved” är boken som berör allt från huggning, stapling och torkning men inte minst alla känslor som ved och eldning frambringar hos oss människor. Vi blev nyfikna på boken och dess författare och gjorde därför en intervju med norrmannen Lars Mytting som har skrivit boken.

Läs mer
Priser för timmer är

Priser för timmer är "all time high"

2023-02-24

Är det tid att avverka nu eller inte? Vi frågade vår VD på Vida Skog, Jörgen Henriksson, som ansvarar för inköp av allt virke till Vida.

Läs mer
Att tänka på vid stormskadad skog

Att tänka på vid stormskadad skog

2023-02-08

Att arbeta i stormfälld skog är bland det farligaste arbete du kan utföra i skogen. Det kräver att du har rätt utbildning och goda färdigheter. Att låta någon med maskin och rätt kunskap och erfarenhet göra arbetet är det säkraste sättet att hantera situationen.

Läs mer
Vida och miljön

Vida och miljön

Ett hållbart skogsbruk är en viktig pusselbit för ett bättre klimat. På Vida tar vi ansvar för skogen, miljön och människorna där vi verkar.

Läs mer

Kontakta oss

Vida är en professionell samarbetspartner för dig som äger och brukar skog. Tveka inte att höra av dig med dina frågor.

Vida Skog AB

Box 100
342 21 ALVESTA
0472-439 10

Hitta din lokala virkesinköpare

Inköpskontor
Planläggning
Aptering
Administration och logistik
Biobränsle
Ledning Vida Skog