Virkesinköparna från Vida - En hjälpsam och erfaren grupp som stöttar dig som skogsägare i vått och torrt

Virkesinköparna från Vida - En hjälpsam och erfaren grupp som stöttar dig som skogsägare i vått och torrt

Att äga och sköta om en skog kan vara både en passion och en utmaning för skogsägare. Medan vissa skogsägare har kunskapen och erfarenheten att hantera sin skog på egen hand, behöver andra hjälp och rådgivning för att få ut det bästa av sin skog. För att hjälpa dig som skogsägarna på bästa sätt finns Vidas erfarna och hjälpsamma virkesinköpare. Denna härliga grupp av erfarna individer är dedikerade till att hjälpa och stödja dig i din skogsskötsel och se till att just din skog blir det mest värdefulla som svenska träd kan bli: kvalitetsvirke från Vida.

Emil Bryntorp, virkesinköpare i Halmstad och västra Ljungby, är en av dessa erfarna och hjälpsamma personer. Med sin utbildning som skogsmästare och sin uppväxt på en skogs- och lantbruksgård, har han alltid haft en passion för den gröna näringen. När Emil fick chansen att arbeta som virkesinköpare för Vida för två år sedan, var han glad över att skogen hade en central roll i företagets verksamhet.

“Det känns som att skogen har en oerhörd betydelse för verksamheten. Det tycker jag är roligt inom Vida. Och sen är inköparyrket, likt som alla de skogliga jobben, förmånen att kunna kombinera kontorsjobb och frisk luft ute i skogen. Och det är ju oerhört trevligt”, säger Emil.

En annan virkesinköpare som är en del av inköpskontoret ”Sydväst” tillsammans med Emil är Magnus Benjaminsson. Magnus är virkesinköpare i norra Skåne och har en lång erfarenhet av skogsbruk och har tidigare haft egen entreprenörfirma. Idag är Magnus aktiv i sin egen skog och har manuell huggning som sin största hobby. Magnus är en lugn och organiserad person som är medveten om vikten av att vara en god kommunikatör gentemot skogsägare och entreprenörer.

”Vi som virkesinköpare hjälper skogsägaren att utefter sina mål planera och budgetera skötseln av hela eller delar av skogsmarken. Det är viktig att vara organiserad och ta en sak i taget. Ett viktigt verktyg för både mig som inköpare och för skogsägaren själv är skogsbruksplanen för fastigheten. Den ligger till grund för skötseln och värdeökningen i skogsägarens skog”, berättar Magnus.


På bild till vänster, Patrik Johansson, Magnus Benjaminsson, Thomas Dunsjö, Emil Bryntorp och entreprenören Emil Jormfeldt från Sydgallringar.

Patrik Johansson är den nyaste medlemmen av virkesinköparna på inköpskontoret Sydväst. Patrik är uppväxt utanför Markaryd och har en gedigen arbetserfarenhet från skogen. Han har bland annat arbetat som manuellhuggare, skördeförare och inköpare. Som virkesinköpare är han en rådgivare för skogsägare och anpassar sig till deras behov och önskemål. Patrik trivs med att vara en lyssnande och anpassningsbar virkesinköpare. Han förstår att skogsägare kan ha olika visioner för sin skog, och gör sitt bästa för att guida dem genom processen. Alla som jobbar med skogsägarservice på Vida har stor frihet och mandat att skräddarsy affärer och skogsvårdslösningar efter skogsägarens unika önskemål och behov.

“Jag tror att när jag är ute och träffar markägare är jag rätt så lyhörd och lyssnar in vad de vill med sin skog. Jag kommer med min expertis och mina förslag, men man får inte glömma att det är skogsägarens skog och hens önskemål och vision ska styra”, säger Patrik.

Thomas Dunsjö, virkesinköpare i Falkenberg, Hylte och Varberg, är också en del av detta erfarna gäng. Thomas är en engagerad person som ser skogsbruket som ett fritt och självständigt yrke. Som en del av Vida sedan 2010 har Thomas varit med och sett hur kraven på skogsägaren har förändrats över åren. Idag är det högre krav på skogsbruket i form av certifieringar, hänsyn till djur och natur och regleringar styrda från EU. Trots dessa förändringar ser Thomas ljust på skogsnäringen och Vida som företag.

”Vida är ett stort företag som följer utvecklingen tillsammans med Skogsindustrierna. Vi arbetar tillsammans i skogsbranschen, både i utveckling och i beslutsfattande. På Vida ser vi till att vi ständigt är uppdaterade om vad som sker inom branschen och vi både följer och utvecklar metoder för att arbeta för ett hållbart skogsbruk”, säger Thomas.

Virkesinköparna från Vida kompletterar varandra på ett fantastiskt sätt. De har en blandning av olika yrkeserfarenheter, kunskaper och personligheter som gör att de fungerar som ett starkt team. Trots att de sitter på olika platser och har olika banor in i skogen, har de en god kommunikation och är en lättsam grupp att samarbeta med.

Hos Vida har du endast en kontaktperson som ansvarar för alla dina skogliga frågor. Detta för att resultatet ska blir det bästa och du skall vilja samarbeta med Vida även nästa gång. Vidas virkesinköpare ansvarar för hela kedjan, från kontraktsskrivning till skogsåtgärder och återbesök. En virkesinköpare är spindeln i nätet och genom sin lyhördhet, lyssnande och pedagogiska förmåga, kan de verkligen göra skillnad för skogsägare och hjälpa dem att få ut det bästa av sin skog.

Vårt mål är att din skog ska skänka dig så mycket glädje den kan. Genom att ha förmånen att ha dessa erfarna och hjälpsamma virkesinköpare vid din sida kan du vara säker på att din skog kommer att tas omhand på bästa sätt. Så nästa gång du är ute i skogen och träffar en virkesinköpare från Vida, vet du att du är i trygga händer och att du har möjligheten att få hjälp och rådgivning från ett fantastiskt gäng av erfarna och hjälpsamma personer.

Vill du få kontakt med just din lokala inköpare? Du hittar kontaktuppgifter till våra virkesinköpare här.