Jobba i modern svensk skogsindustri

Jobba i modern svensk skogsindustri

Framtidsbransch med oändliga möjligheter

Svensk skog och svensk skogsindustri är en fantastisk tillgång för Sverige. Den skapar välstånd med 165 miljarder kronor i exportintäkter, 70 000 direkt anställda och totalt 120 000 sysselsatta. Svensk skogsindustri är en framtidsbransch med oändliga möjligheter.

Högteknologisk bransch

Svensk skogsindustri omsätter 260 miljarder per år (siffra från 2020) och är världens tredje största exportör av skogsindustriprodukter. Det skapar jobb. Både i Sverige och utomlands. Skogsindustrin är en högteknologisk bransch som erbjuder många spännande jobb inom natur, teknik och hållbarhet.

Stort behov av kompetens

På Vida finns många utvecklande och stimulerande tjänster inom flera olika yrkesgrupper. En del av oss har rötter i det skogliga, men många har en helt annan utbildning och bakgrund. Vida är en stor industriell koncern och har behov av kompetens inom flera områden. Med rätt bakgrund och utbildning hittar du alltid intressanta jobb inom vår industri.

Starkt bolag med sunda värderingar

Hos oss får du arbeta i ett starkt bolag med sunda värderingar som står för långsiktighet, kvalitet och ett starkt fokus på miljön. Vi vill att våra medarbetare ska känna sig delaktiga och få möjlighet att växa. Det viktigaste för oss är din motivation och din drivkraft.

Vida är det lilla företaget i det stora

Vi kan inte längre säga att vi är ett småföretag men vi värnar starkt om den andan. Platt organisation och korta beslutsvägar är viktigt i en konkurrensutsatt bransch och har hjälpt oss att bli Sveriges största sågverkskoncern.

Vi vill göra saker snabbt och enkelt

Ju större vi blir desto viktigare är det att fortsätta vara enkla och flexibla. Med den takt vi vuxit är vi en ständigt lärande organisation. Vi har inte färdiga rutiner för allt och vi strävar hela tiden efter att göra alla små saker lite bättre. Det ställer naturligtvis krav på alla medarbetare. Man måste vara beredd att lära nytt och vara flexibel. För den som gillar utmaningar är det en väldigt stimulerande miljö.

Vi har alltid siktet inställt på framtiden

Vår kultur kännetecknas av engagemang, enkelhet och drivkraft. Trots att vi vuxit mycket de senaste åren har vi fortfarande kvar det lilla företagets närhet och sammanhållning.

  • Kontakta Vida

    Det är enkelt att samarbeta med Vida. Vi hjälper dig att hitta rätt kontakt.

    Kontakta oss

Lediga tjänster

Lediga tjänster

Jobba i modern svensk skogsindustri.

Läs mer
Vision och värdeord

Vision och värdeord

Våra värdeord definierar vår företagskultur, det vi tror på och tycker är viktigt.

Läs mer
Samarbete med universitet och högskolor

Samarbete med skolor och universitet

För Vida är kontakten med elever och studenter viktig.

Läs mer
Väx med Vida

Traineeprogram

För dig som vill växa in i ett globalt företag med hållbarhet och expansion i fokus.

Läs mer

Väx med Vida

Intervju med Adam Bergman

Adam Bergman

Läs mer
Intervju med Moa Nord

Moa Nord

Läs mer
Intervju med Robert Klitsch

Robert Klitsch

Läs mer

Möt några av våra medarbetare

Vida och miljön

Vida och miljön

Ett hållbart skogsbruk är en viktig pusselbit för ett bättre klimat. På Vida tar vi ansvar för skogen, miljön och människorna där vi verkar.

Läs mer

Kontakta oss

Vill du prata framtidsmöjligheter inom modern svensk skogsindustri? Tveka inte att kontakta Vida.

Vida AB

Box 100 / Lyckegårdsvägen 3
342 21 Alvesta
0472-439 00