Vidas virkesinköpare i Dalsland och Värmland – genuina lokalbor med båda fötterna i skogen

Vidas virkesinköpare i Dalsland och Värmland – genuina lokalbor med båda fötterna i skogen

Äger du skog i Dalsland, norra Bohuslän eller i södra Värmland och söker en virkesinköpare med lång erfarenhet av skogsbruk och Sveriges största sågverkskoncern i ryggen? Då är Vidas virkesinköpare i Dalsland/Värmland av det rätta virket för dig!

Att äga och sköta en skog kan vara både en passion och en utmaning. Vissa skogsägare har kunskapen och erfarenheten att hantera sin skog på egen hand, medan andra behöver hjälp och rådgivning för att få ut det bästa av sin skog. För att hjälpa dig som skogsägare på bästa sätt finns din lokala Vida-inköpare till ditt förfogande. Hen kan hjälpa dig att planera och genomföra olika skogliga åtgärder, som exempelvis gallring, avverkning och plantering. Virkesinköparen är din skogliga rådgivare och ger dig råd om hur du kan få ett hållbart och lönsamt skogsbruk. När det är dags att skörda ser din virkesinköpare till att just din skog blir det mest värdefulla som svenska träd kan bli: kvalitetsvirke från Vida.

Vidas virkesinköpare i Dalsland, med kontor i Dals-Ed, är en grupp bestående av sex personer: Jörgen Andersson (områdeschef), Christian Nilsson, Mats Eriksson, Dennis Engdal, Lars Henriksson och Karl Larsson. Dessa inköpare var tidigare Andersson Skog AB. Efter många år av samarbete med Vida tog Vida Skog AB över ägandeskapet av företaget Andersson Skog den 4 april 2022 och företagets anställda blev då Vida-anställda. Dalslandskontoret är alltså samma erfarna, glada och sammansvetsade gäng som tidigare, men genom att bli en del av Vida har inköparna fått tillgång till företagets storlek, soliditet och goda rykte. De har också fått ekonomiska muskler och bättre möjligheter att utveckla system och stöd för både sig själva och dig som leverantör.

Att nu ha en egen industri i ryggen, Vida-sågverket i Nössemark samt tillgång till specialiserad och kunnig personal inom alla områden är en trygghet både för oss som inköpare och våra leverantörer. Vida har god kännedom om marknaden som gör att vi kan ge skogsägare råd om när det är bäst att sälja sitt virke för att få högsta möjliga pris”, säger Jörgen Andersson.

Flera inköpare på kontoret i Dals-Ed bor på egna skogsfastigheter inom sitt köpområde. De är lokalbor och har en stark kännedom om området och dess specifika förutsättningar. De har goda kontakter med entreprenörer och andra aktörer i området, vilket gör att de kan erbjuda dig som skogsägare de bästa möjligheterna och lösningarna för din skog. Deras närhet till just din skog gör det också enklare att kommunicera och samarbeta på ett effektivt sätt. Samtliga inköpare har ett genuint intresse för skog och skogsbruk, även på sin fritid.

Vi befinner oss näst intill alltid i skogen, om inte i yrket så under jakten. Utöver vårt stora intresse för skog, så är jakt ett gemensamt intresse. Jörgen har en rådjursdrivande hund och har ett brett intresse för jakt och fiske, precis som Mats och Lars. Karl har en passion för fågeljakt, hundar och hästar. Jag själv fokuserar främst på rävjakt numera,” berättar Dennis.

Det som utmärker våra virkesinköpare i Dalsland från andra i branschen är att de har en nära relation med väldigt bra entreprenörer och åkare i trakten. De har haft ett långt samarbete med flera lokala, väl presterande entreprenadföretag. Dessa entreprenörer är kända i bygden och har visat sig vara pålitliga och levererar hög kvalitet.

Sammanfattningsvis är Vidas virkesinköpare i Dalsland en värdefull resurs för skogsägare i området. Med sin kunskap, erfarenhet och engagemang kan de hjälpa dig att få ut det bästa av din skog och maximera värdet på virket. Genom att samarbeta med Vida kan du känna dig trygg i att du får det bästa möjliga resultat, stöd och service för ditt skogsbruk.

Jörgen, Karl, Christian, Dennis, Lars och Mats. 

 

Lär känna din inköpare med 5 snabba:

Vem är kakmonstret i gänget? Christian och Lars!

Vem lättar upp stämningen med ett skämt? Karl och Mats. De skämtar mycket och är goa och glada.

Vem är först på kontoret på morgonen? Christian och Dennis är först på plats och startar kaffebryggaren. Christian är också den mest ordningsamma i gänget.

Vem är den händiga i gruppen? Lars. Han är praktiskt lagd och har själv kört skogsmaskin. Lars är en händig alltiallo person.

Vem är bygdens kändis? Dennis. Kontorets nykomling, Dennis, har ett stort kontaktnät. Han är en sådan person i bygden som känner många skogsägare och umgås med entreprenörerna privat.