Väx med Vida

Traineeprogram för en hållbar karriär

Är du en nyutbildad ingenjör, jägmästare, skogsmästare eller liknande? Då vill vi välkomna dig till Vida!

 

Vidas vision är ”Att växa” och med anledning av det är vi intresserade av att hitta unga talanger som vill växa och ha en framtid inom bolaget. Vårt traineeprogram riktar sig till dig som vill växa i ett globalt företag med hållbarhet och expansion i fokus.

 

Inriktning 2024

Som trainee kommer du att jobba mot våra 12 sågverk där du i nära samarbete med en handledare kommer att få arbeta med allt från produktion, planering och ständiga förbättringar. Du kommer att gå igenom hela produktionsplaneringsprocessen och växa in i en roll som kan leda till en ledande tjänst inom koncernen i framtiden. Men det viktigaste är att du delar vår värdegrund som vilar på engagemang, enkelhet och drivkraft.

Under traineeperioden kommer du att vara knuten till ett sågverk, men det kommer ske resor inom jobbet. Vårt traineeprogram startar i anslutning till sommaren 2024 och pågår sedan fram till sommaren 2025. En traineetjänst ger dig en unik möjlighet att lära känna hela vår verksamhet – från vårt inköpsbolag till försäljningsbolag – och lära dig hela kedjan från skog till produkt.

Vidas sågverk finns på orterna:
Alvesta, Borgstena, Hjältevad, Hestra, Hästveda, Nössemark, Tranemo, Urshult, Vislanda, Vimmerby, Orrefors och Mörlunda.

Just nu investerar vi i lite mer i Hjältevad och Borgstena och prioriterar därför en placering på någon av dessa orter.

Med en tillsvidareanställning på heltid från dag ett och en handledare som stöd, ser vi till att du får chansen att växa hos oss.

Tillträde: Juni eller september 2024 efter överenskommelse.

Vi är Vida

Vårt hjärta finns i den svenska skogen. Vi är en global leverantör av förädlade produkter från hållbar svensk skog och är stolta över att arbeta med trä som är en del av lösningen på framtidens klimatutmaningar. Koncernen har 1 500 anställda på 24 produktionsanläggningar varav 12 sågverk. Vidas sågverk är moderna och specialiserade inom sitt område. Produktionen är i huvudsak inriktad på konstruktionsvirke som exporteras till hela världen, men vi är också Nordens största tillverkare av träemballage. Dessutom tillverkar vi hus och energiprodukter.

Våra värdeord definierar vår företagskultur, det vi tror på och tycker är viktigt. Värdeorden fungerar som ledstjärnor i vardagen. Vår kultur kännetecknas av engagemang, enkelhet och drivkraft. Trots att vi vuxit mycket de senaste åren har vi fortfarande kvar det lilla företagets närhet och sammanhållning. På Vida har vi korta beslutsvägar och vi går snabbt från ord till handling.

Ansök

Ansökan för 2024 är stängd.

 

Kontaktperson

Camilla Milton, 0472-439 26, camilla.milton@vida.se