Viktigt med högkvalitativt stallströ på Grevlunda

Viktigt med högkvalitativt stallströ på Grevlunda

"Får inte damma"

Att jobba långsiktigt med kvalitet är A och O på Grevlundagården, som ägs och drivs av Lisen Bratt Fredricson och hennes man Peder Fredricson. På gården utbildas och tävlar hästar på elitnivå och en dag är inte den andra lik – men vissa rutiner måste hållas för hästarnas skull.

Stalltjänsten startar alltid klockan 06.30, då hästarna i omgångar tas ut till hagarna under tiden som boxarna mockas och bäddas med halm och ströprodukter. Stallströ används framförallt till hästarna som har lätt att lägga på sig i vikt eller som är känsliga för damm.
– Vida Stallströ är det mest dammfria som finns på marknaden och spånet håller en jämn och hög kvalitet. För oss på Grevlundagården är kvalitet alltid viktigt, berättar Lisen.

På Grevlundagården strävas det alltid efter att arbeta med hållbarhet och kvalitet, då det lönar sig i längden. Under en period testade de spån från en annan leverantör och insåg då vilken kvalitetsprodukt Vida Stallströ faktiskt är.
– Det var stalltjejerna som först larmade om det dammiga ströet från den andra leverantören. Många tror att det inte är någon skillnad på spån från olika leverantörer, men i spånhierarkin ligger Vida högst upp. Vida är oslagbara på att leverera dammfritt spån med bra absorberingsförmåga som är enkelt att mocka, säger Lisen.


Leverans av stallströ till Grevlundas topphästar på G!

Får hänga med på tävling
När det är dags för tävling är kvalitetstänket inget undantag.
– Det är jätteviktigt att det inte dammar i transporten när våra hästar ska åka på tävlingar. Just därför använder vi Vida Stallströ även i våra hästtransporter, förklarar Lisen.

Grevlundagårdens stallchef Jenny Talinsson instämmer och berättar att även Vida Ströpellets används frekvent på gården. Ströpellets använder personalen i boxar med vilande hästar eller till unghästar som är ute mycket på dagarna. De boxarna ska gå snabbt att hantera och vara enkla att sköta om.
– Att mocka med Vida Ströpellets fungerar superbra och tar enbart några minuter, förklarar stallchefen Jenny.