Välkommen till VidaVeckan

Välkommen till VidaVeckan

VidaVeckan riktar sig till skogsägare, men också till dig som är nyfiken och intresserad av skog.

Den 16–21 september arrangerar vi ”VidaVeckan” vilket innebär många spännande aktiviteter runt om i vårt verksamhetsområde. Under VidaVeckan bjuder vi på ett fullspäckat program och här kan du se alla aktiviteter som veckan kommer att erbjuda.

16 september

Skogskväll i Hadderödje (utanför Nye). Kl. 17:30 –21

Samarbete med OTM Energi på temat återinvestering av skogsinkomster. Dunbergs gallrar, MC-guiden visar fyrhjulingar och skogstillbehör. Vi bjuder på korv och kaffe.

Science City i Växjö. Kl. 10–18

Kom och upplev teknik på Växjö konserthus. Evenemanget riktar sig främst till barn och ungdomar. I Vidas monter får du lära dig mer om skogens möjligheter och dess kraft för att lösa framtidens klimatutmaningar.

17 september  

Skogskväll på Bråbogården, Bråbo. Kl. 18

Biometria informerar om den nya klassningen av massaved. Vi bjuder på kaffe och fralla. Anmälan krävs och görs via mail till johan.svensson@vida.se.

Öppet hus, sågen i Tranemo. Kl. 16–20

Rundvandring på Vida Tranemo. Skog & Lantbruk, Handelsbanken och en plantskola finns på plats.

18 september  

Kyrkeby bränneri. Kl. 9

Rundvandring där du får se hur ett bränneri fungerar. Vi bjuder på mat. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Anmälan görs till andreas.strand@vida.se.

Öppet Hus på Vida Building i Växjö. Kl. 16–19

Se hur vi fabriksbygger framtidens boende på Hjalmar Petris väg 50. Vi kommer att ha ett fint erbjudande på ”Villa Hästveda”. Vi bjuder på kaffe och bullar.

Bussresa till Nössemark. Kl. 06

Bussen åker från Mölltorp via Mariestad, Götene och Lidköping. Vi bjuder på fika och lunch. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Anmälan görs via telefon till Christer Hult: 070-335 26 05 eller Ronny Svensson: 070-322 79 07.

Pubkväll i Vårgårda. Kl. 19–21

Vida Skogs Vd Jörgen Henriksson kommer och berättar om Vida. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Anmälan görs via mail till hakan.igelstrom@vida.se.

Skogskväll i Värnamo. Kl. 16–19

Vida öppnar nytt kontor i Värnamo på Silkesvägen 19 och det hålls en skogskväll vid kontoret. Information om massavedsklassning samt entreprenörer på plats. Vi bjuder på korv och kaffe.

19 september  

Skogsdag Hulan, Linderås. Kl. 13–16

Slutavverkningsskördare från Bergfeldts Skogsentreprenad på plats. Övriga ­utställare är Länsförsäkringar Jönköping, Svenska Skogsplantor och Linderås Lantteknik. Vi bjuder på korv och dricka.

Skjutning på älgbana, mellan Ryd och Fridafors. Kl. 15–18

Slattesmåla skjutbana. Vida håller med ammunition, Sparbanken Eken bjuder på kaffe och korv. Anmälan krävs för skyttet men välkommen att bara ta en fika. Anmälan görs till Jan-Erik Gustafsson på 070-232 74 10 eller jan-erik.gustafsson@vida.se.

20 september  

Sågverksdag, sågen i Hjältevad. Kl. 13–16

Fokus på aptering av granbarkborreskadad skog och de nya massavedsbestämmelserna.

Fisketur med Rååbåtarna. Kl. 8–12

Det bjuds på frukost, korv med bröd och redskapshyra. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Anmälan görs via telefon till Anders Ingvarsson: 070-812 38 12 eller Joachim Högfeldt: 072-588 04 20.

Skogskväll på Johannishus Gods. Kl. 14

Hur kan man driva skogsgårdar i framtiden. Klimatförändringar, alternativa inkomstkällor, alternativa trädslag m.m. Enklare förtäring. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Anmälan görs via mail till hakan.johansson@vida.se.

21 september  

Veteranmaskindagen i Dalskog kl. 10–17

Aktiviteten hålls i Källhults bygdegård. Vida Skog deltar.

Öppet hus på Vida i Hestra kl. 10–14

Vida i Hestra fyller 100 år! Rundvandring, utställning av Vidas entreprenörer, fika, tipspromenad för både stora och små m.m.

 

Vid frågor kontakta din lokala inköpare. Vi ses på VidaVeckan!

  • Kontakta Vida

    Det är enkelt att samarbeta med Vida. Vi hjälper dig att hitta rätt kontakt.

    Kontakta oss

Kontakta oss

Vi svarar på dina frågor.

Vida Skog AB

Box 100
342 21 ALVESTA
0472-439 10

Hitta din lokala virkesinköpare

Administration och logistik
Inköpskontor