Växande värden

Växande värden

En podd om nyttan med naturen från Vida

Det finns många poddar som belyser skog och natur ur olika vinklar. Vi på Vida vill gärna bidra med våra insikter och skogsägarnas perspektiv. Det gör vi med vår nya podd Växande värden.

Våra medarbetare kommer att dela med sig av sitt kunnande och inbjudna gäster med sina erfarenheter av skogsbruk. Vi fördjupar oss i alla de glädjeämnen som naturen ger och de utmaningar det innebär att vara skogsägare. Det blir inspiration, tips och uppslag till nytta för dig som äger skog.

Det går bra att höra av sig till podden via podd@vida.se

 

Du kan också hitta vår podd där du brukar lyssna på dina poddar.

Avsnitt 14

I höstpremiären har vi bjudit in Måns Johansson till podden. Måns är koncernchef för Vida och det blir ett samtal om Vida och framtiden, men vi lär också känna Måns lite bättre.

Avsnitt 13

I säsongsavslutningen pratar vi om trähusbyggande. Med i studion är Henrik Thuresson från Vida Building och Mathias Fridholm från Svenskt trä.

Avsnitt 12

I detta avsnittet lär vi oss mer om röjning. Gäst i studion är Hans Haraldsson från Skogsstyrelsen och Martin Hjert från Vida.

Avsnitt 11

Står du inför ett stundande generationsskifte? Lyssna då på detta avsnittet. Gäst i studion är Göran Andersson från Haga Konsult.

Avsnitt 10

Vad skall vi göra med biprodukterna från skogen i framtiden? Häng med på detta avsnittet där vi pratar om just det. Gäst i avsnittet är Gustav Melin från Svebio.

Avsnitt 9

Har du funderat på skogsbruk och vilka försäkringar du bör ha? Lyssna då på detta avsnitt med Bengt-Erik Lindberg från LF Kronoberg som gäst.

Avsnitt 8

I detta avsnitt fördjupar vi oss i skatter och deklarationer. Göran Andersson från Haga konsult är med och svarar på våra frågor.

Avsnitt 7

I detta avsnitt får du lära dig mer om plantor och plantering. Med i programmet är Pierre Fridell från Sundings Skogsplantor.

Avsnitt 6

Detta avsnitt handlar om granbarkborre. Lyssna på Mattis Sparf från Skogsstyrelsen när han pratar om ämnet med oss.

Avsnitt 5

Hur kan man skapa alternativa intäkter från sin skogsfastighet? Det pratar vi om i detta avsnittet.

Avsnitt 4

Undrar du vad som händer när timret kommer till ett av våra tolv sågverk? I detta avsnittet lär vi oss mer vad som händer på ett sågverk

Avsnitt 3

Går du i tankar att köpa skog? I detta avsnittet tar vi upp vad du som ny skogsägare bör tänka på innan du köper en fastighet.

Avsnitt 2

I detta avsnitt pratar vi om ett ämne som berör, nämligen viltvård. Lyssna när vi samtalar med forskaren Jonas Malmsten om hans tankar kring viltvård.

Avsnitt 1

I det första avsnittet möter du Christer Johansson och Santhe Dahl. Det handlar naturligtvis om VIDAs historia.