Vida Wood Danmark

Vida Wood Danmark

Vida är en global leverantör av tillverkade produkter från hållbara svenska skogar. Produktionen är främst inriktad på konstruktionsvirke för ett antal globala marknader. 80 procent av Vidas sågade trävaror exporteras till Europa, USA, Australien, Afrika och Asien. Sågade trävaror hanteras genom vårt säljbolag Vida Wood, som har försäljningskontor i ett antal länder. Ett av dessa försäljningskontor är Vida Wood Denmark.

Vida Wood Denmark grundades 2005, då Vida köpte företaget Jens Kruuse & Co. Sedan dess har företaget vuxit från cirka 25 000 m3 sålda produkter till 220 000 m3 per år.

Vi har tre anställda i Danmark. Niels Pedersen är försäljningschef för Vida Wood Danmark och har arbetat med Vida sedan 1998. Louise sköter all logistik, fakturering och inkommande beställningar och sköter den dagliga kontakten med våra kunder. Vår säljare Anders ansvarar för all försäljning till industrikunder samt en del av detaljhandeln.

I Danmark har vi skapat det vi kallar ”Danmarkskonceptet”: Vi tillhandahåller ett brett sortiment av de mest efterfrågade produkterna i byggbranschen.

“Våra huvudprinciper är kort responstid, just-in-time leverans, pålitlighet och kunskap. Det är värderingar som värderas högt av våra kunder och genom vår nära kontakt med sågverken och säljteamet i Sverige kan vi upprätthålla dessa värderingar. Vida är en platt organisation, vilket enligt mig är den viktigaste styrkan Vida har”, säger Niels Pedersen.

Ort: Hejls, Danmark
Antal anställda: 3
Huvudsakliga produkter: Byggnadsvirke för husstommar och takstolar.
Primära kunder: Byggbranschen, takstolsleverantörer och förpackningsindustrin. I Danmark säljer vi ett brett sortiment av de mest efterfrågade produkterna i byggbranschen.
Sågverk som producerar för Danmark: Bruza, Hästveda, Vislanda och centrallagret i Alvesta.