Vida gör förvärv

Vida gör förvärv

Vida har ingått avtal om att förvärva 100% av aktierna i V-Timber i Vrigstad. Förvärvet förväntas vara klart 1 februari och bolaget kommer då att byta namn till Vida Vrigstad AB.

”Vi är glada över möjligheten att få förvärva ett sådant fint och välskött bolag som V-Timber. Det passar väldigt bra in i vår strategi för fortsatt utveckling och service för den nordiska marknaden. V-Timbers effektiva produktion och  produktmix är ett utmärkt komplement till Vidas erbjudande”, säger Måns Johansson, koncernchef Vida AB.

Marcus Jonsson som idag är VD på V-Timber kommer fortsatt vara VD för bolaget men också aktivt arbeta med försäljning i Vida Wood.

”Vi ser stor potential i att V-Timber ansluter till Vida-familjen. Vi ser ett högt värde på råvaruförsörjningen såsom på marknadssidan. Vi ser stora likheter på hur vi driver företagen, även om storleken skiljer betydligt, där tävling, nyfikenhet, handlingskraft och snabba beslutsvägar och att hela tiden bli bättre står i fokus”, säger Marcus Jonsson.

V-Timber är ett hyvleri beläget i Vrigstad i Sävsjö kommun. Bolaget består idag av 22 personer där alla erbjuds anställning hos Vida.

För ytterligare frågor:
Måns Johansson, koncernchef Vida AB, 070-535 88 25