Vida förvärvar Ingarp Träskydd

Vida förvärvar Ingarp Träskydd

Vida är Sveriges största sågverkskoncern med 12 sågverk i Götaland. Koncernens vision är ”Att växa” och nu gör Vida det med ytterligare en anläggning.

Vida förvärvar Ingarp Träskydd och affären förväntas slutföras den 3 oktober. Det strategiska förvärvet markerar en fortsatt satsning i området kring Vidas sågverk i Hjältevad och Vimmerby och kommer att stärka Vidas närvaro inom träarbetningsindustrin.

– Ingarp Träskydd har länge varit en respekterad aktör inom branschen och kommer på ett mycket bra sätt att komplettera vår befintliga verksamhet. Affären kommer att ge oss möjlighet att ytterligare utveckla våra affärer i både Sverige och Danmark och vi är övertygade om att detta förvärv kommer att skapa synergier och öka vår kapacitet att leverera högkvalitativa träprodukter till våra kunder, säger Karl-Johan Löwenadler, VD Vida Wood.
Driften av verksamheten kommer att ledas av Per Collen, en erfaren ledare inom branschen. Samtidigt kommer Isak Lindgren från ägarfamiljen att stanna kvar på företagen och aktivt bidra till den fortsatta utvecklingen. Alla befintliga medarbetare kommer att fortsätta i verksamheten.

För ytterligare frågor:
Karl-Johan Löwenadler, VD Vida Wood 070-670 51 13
Ulrik Lindgren, Nuvarande ägare av Ingarps Tryckimpregnering 070-547 61 62