Vida Building får ny VD

Vida Building får ny VD

Den 4 maj får Vida Building en ny VD i form av Henrik Thuresson. Henrik, som är 47 år och bor i Växjö, har de senaste sju åren arbetat som Marknads- och Försäljningschef på Lantmännen.

– Jag är mycket tacksam för förtroendet och möjligheten att leda Vida Building. Företaget har haft en spännande, stark tillväxt och skapar värde för koncernen längre ut i värdekedjan.

Det är en stor efterfrågan på bostäder i Sverige och Europa så det är spännande att vara en del av denna marknad och erbjuda miljöanpassade bostadslösningar som baserar sig på trävaror från våra svenska skogar.

Det är med stor energi som jag går in i denna utmaning och jag ser fram emot att tillsammans med våra duktiga medarbetare, styrelsen samt våra kunder utveckla företaget till nästa nivå, säger Henrik Thuresson.

Henrik har ett förflutet i Vida då han tidigare arbetat i närmare fem år som marknadschef på Vida Paper.

– Det är glädjande att vi kan välkomna Henrik tillbaka till Vida. Henrik har ett stort engagemang och driv och vi tror att han har förmågan att leda Vida Building in i framtiden.

Vida Building har stor potential och husbyggande i trä är en del av svaret på framtidens klimatutmaning, säger Måns Johansson, koncernchef Vida AB.

Johan Blixt som är VD i bolaget idag kommer att fortsätta inom koncernen som VD på Vidas sågverk i Tranemo.

För ytterligare frågor:

Henrik Thuresson, 070-555 21 43
Måns Johansson, 070-535 88 25