Tre miljoner till Växjö DFF

Tre miljoner till Växjö DFF

Sponsring är viktigt för oss på Vida och är ett av sätten vi ger tillbaka till platserna vi verkar på. Varje år sponsrar vi cirka 100 föreningar med fokus på barn- och ungdomsidrott på landsbygden. Utöver vår barn- och ungdomssponsring sponsrar vi årligen ett fåtal elitlag.

Vida har sedan 2017 sponsrat Växjö DFF. Från och med nästa år utökas det samarbetet och under tre år framöver sponsrar Vida VDFF med ytterligare en miljon årligen.

– Vi vill med detta extra engagemang belysa vikten av en jämställd sponsring. Idag fördelas sponsringspengar till idrotten 80/20 till männens fördel. Det är något vi vill belysa men även aktivt vara en del av en förändring, säger Måns Johansson, koncernchef Vida AB.

Växjö DFF har förutom ett lag i Damallsvenskan en stor barn- och ungdomsverksamhet med över 300 aktiva flickor.

– I ett samhälle är det viktigt med förebilder, både manliga och kvinnliga. De manliga har länge fått en väldigt stor plats men för att motivera flickor är det också viktigt att vi ger förutsättningar för kvinnliga idrottare. Det är med stor entusiasm jag skall följa VDFF när de nästa säsong skall försvara sin plats i Damallsvenskan, avslutar Måns Johansson.

– Att ett av Kronobergs största bolag går in och bidrar på detta sätt är helt fantastiskt. Det ger oss förutsättningar att prestera bra fotboll. Vi ser ett ökat intresse för att vara med och sponsra vår verksamhet och vi välkomnar alla som vill vara med på vår resa, både för att lyfta kvinnliga idrottare men också för att vi i Växjö skall ha ett elitlag att vara stolta över, säger Catarina Mård Löwenadler, ordförande i Växjö DFF.

För ytterligare frågor: Måns Johansson, koncernchef Vida AB, 070-535 88 25 Catarina Mård Löwenadler, ordförande VDFF, 073-349 00 63