Måns Johansson utsedd till president för Canfor Europe

Måns Johansson utsedd till president för Canfor Europe

Vida är Sveriges största sågverkskoncern med våra 12 sågverk i Götaland. Sedan 2019 har det kanadensiska bolaget Canfor ägt 70% av aktierna i Vida. Nu har Vidas koncernchef blivit utsedd till President för Canfor Europe.

Måns har varit Vidas koncernchef sedan 2019 och var innan dess försäljningschef för koncernen. Nu kommer han axla rollen som President för Canfor Europe samtidigt som han stannar kvar som koncernchef för Vida.

– Vi vill fortsätta att leta efter möjligheter att växa och öka vårt engagemang i Europa. Med anledning av det har vi samlat alla europeiska initiativ under ett paraply som nu kommer att ledas av Måns Johansson. Måns tar med sig betydande kunskap om den europeiska skogsindustrin och han är väldigt kundorienterad och har på ett framgångsrikt sätt styrt Vida de senaste åren, säger Don Kayne, koncernchef Canfor.

– Det känns väldigt stimulerande att få förtroendet att leda Canfors fortsatta expansion i Europa. Tillsammans är vi en av världens största producenter av sågade trävaror och vi har ett förtroende att förvalta från våra kunder. Genom att fortsätta växa tillsammans kommer vi även i framtiden kunna erbjuda våra kunder högkvalitativa varor, och vi kommer att vara en framtida arbetsplats för våra medarbetare, säger Måns Johansson.

För ytterligare frågor:
Måns Johansson, koncernchef Vida AB, 070-535 88 25

Fakta om Canfor, inkl Vida
Omsättning: 58 miljarder SEK
Antal produktionsanläggningar: 53 stycken
Antal anställda: ca 6 500 stycken