Historiskt stor fartygslast till USA

Historiskt stor fartygslast till USA

I dag, fredag kl 09:30 beräknas en historisk fartygslast lämna hamnen i Karlshamn. Fartyget är nämligen lastat med en volym som tros vara den största virkeslasten som någonsin lämnat svensk mark, närmare bestämt med en total volym på 65 417 m3, varav 34 902,244 m3 består av trävaror från Vida.

– Vi fortsätter att öka våra volymer mot USA och det är roligt att se deras starka efterfrågan av svenskt, kvalitativt konstruktionsvirke. Fartygslasten är inte den första stora virkeslasten som Vida skickar till USA utan vi har tidigare fraktat ännu större volymer över Atlanten. Det är en historisk fartygslast som lämnar Sverige i dag och det är roligt att över hälften av virket ombord på skeppet kommer från Vida, säger Vida Woods Vd Karl-Johan Löwenadler.

 

För mer information

Besök www.vida.se eller kontakta Vida Woods Vd Karl-Johan Löwenadler på tel. 070-670 51 13.

 

 

Vida Wood säljer och levererar sågade trävaror som förädlats vid koncernens nio sågverk i Borgstena, Hjältevad, Hestra, Hästveda, Alvesta, Vislanda, Urshult, Nössemark och Tranemo. 75 % av produktionen exporteras till fem kontinenter. Varje Vidaprodukt är tillverkad av förnybar råvara – den svenska skogen. En majoritet av råvaran köps från privata skogsägare via vårt interna inköpsbolag Vida Skog.