Intervju med Moa Nord

Innan Moa Nord började jobba i receptionen på Vida visste hon inte så mycket om företaget, men efter en introduktion insåg hon att det var en mycket intressant arbetsplats hon hamnat på. Att arbetet dessutom innebar att sköta växeln för samtliga Vida-bolag i hela Sverige gjorde att hon snabbt lärde sig hur koncernen fungerar.

Moa, som kommer från Alvesta, tog studenten 2016 från Kungsmadskolan i Växjö där hon gick Handels- och administrationsprogrammet. Sin praktik gjorde hon på Stadium Samarkand där hon också fick jobb direkt efter avslutade studier.

– Jag gillade den sociala delen av att jobba i butik, och det var också det som lockade mig med jobbet i Vidas reception, säger Moa.

I receptionen ansvarade hon, förutom för växeln, att ta hand om besökare och sköta diverse kontorsuppgifter. Dessutom fick hon varje dag scanna in koncernens alla fakturor och se till att de hamnade hos rätt mottagare. Detta var en bra ingång till det jobb Moa har nu, som ekonomiassistent.

– Det var en ny tjänst som skapades eftersom det fanns behov av en person till på ekonomiavdelningen och då blev jag tillfrågad, vilket var jätteroligt, berättar Moa.

Hon beskriver Vida som ett företag som vågar tro på medarbetarna och där man kan ha roligt med alla, även de högsta cheferna.

– När jag jobbat här ett tag insåg jag också att många som arbetar på Vida har varit här länge. Det tycker jag är ett bevis på att man trivs när man vill stanna på samma arbetsplats.

Och även Moa planerar att stanna på Vida. Möjligheterna till utveckling gör att hon inte ser någon anledning att se sig om efter en annan arbetsgivare.

– Det finns väldigt många avdelningar på Vida, men jag hoppas kunna få växa på ekonomiavdelningen, avslutar Moa.