För konstruktion

För konstruktion

Konstruktionsvirke och hållfasthetssorterat virke.

Vida erbjuder ett komplett sortiment av konstruktionsvirke och hållfasthetssorterat virke för bygghandel och byggföretag.

Vida levererar konstruktionsvirke av fur och gran, profiler, råspont och läkt, glespanel och impregnerad furu i anpassade dimensioner, längder och sortering.

Konstruktionsvirket specialsorteras och märks för Europa, Japan, USA, Australien och hemmamarknaden. Paneler hyvlas i ett stort antal profiler. Råspont och läkt produceras i de flesta dimensioner.

Kraven varierar från marknad till marknad och därför anpassas dimensioner, längder och sortering för att möta de specifika önskemålen. Stora volymer levereras med streckkodsmärkning.

Gran dominerar som träslag men även en stor del furu som har sin fördel för utemiljöer, vilket också medför längdanpassning och hyvling samt ofta impregnering.

Hållfasthetssorterat virke

På Vidas tekniskt avancerade sågverk sker en stor grad av vidareförädling genom hyvling, exaktkapning, hållfasthetssortering, fingerskarvning och impregnering.

Många av våra kunder är hustillverkare och takstolsfabriker runt om i världen. Produkter som CLS, TR-26 (hållfasthetssorterat takstolsvirke) tillsammans med olika typer av reglar tillhör huvudsortimentet.

Dessa varor säljs över hela världen där de största marknaderna för Vida är England, Sverige, Danmark, USA och Japan. Sidobräderna förädlas huvudsakligen till råspont och läkt för den europeiska och svenska marknaden.

Vidas hållfasthetssorterade konstruktionsvirke är CE-märkt och har en tillhörande prestandadeklaration.

Klicka här för att ladda ner prestandadeklarationerna.

Kontakta oss

Vi berättar mer om sågade trävaror och konstruktionsvirke för bygghandel och byggföretag.

Vida Wood AB

Box 100 / Lyckegårdsvägen 3
342 21, Alvesta, Sweden
+46 472-439 00
Vida Wood

Karl-Johan Löwenadler

VD Vida Wood AB
0472-439 24
070-670 51 13
Stäng
Vida Wood Sales