Intervju med Adam Bergman

Adam Bergman har tillträtt sin tredje tjänst inom Vida-koncernen. Trots att det bara gått några år sedan han var klar skog- och träingenjör är han nu produktionschef för hyvleriet i Urshult och han är övertygad om att även hans framtid finns på Vida.

Skog och natur har alltid funnits i Adams liv. Han är uppvuxen i den lilla, idylliska byn Farabol i västra Blekinge på en gård där det fanns såväl nötkreatur som skogsbruk. Efter att ha läst tekniskt program på gymnasiet sökte han sig till Linnéuniversitetet för att studera högskoleprogrammet Skog- och träteknik.

– Utbildningen kändes rätt given när jag hade fått reda på att den fanns, konstaterar Adam.

Under studietiden hörde han talas mycket om Vida, och allt han hörde var positivt. Det var också på Vida i Urshult han fick sitt första jobb som hyveloperatör och så småningom skiftledare. Efter ca 2,5 år blev det dags att söka sig vidare till tjänsten som försäljningsadministratör på Vida Wood. Ett jobb där han bland annat får nytta av sina kunskaper inom logistik. Han har också jobbat med projekt i samarbete med Svenskt Trä.

Men nu är Adam alltså tillbaka till Urshult i rollen som produktionschef för hyvleriet och justerverket där han  ansvarar för ca 25 medarbetare.

– Det är kul att Vida vågar satsa på medarbetare inom företaget och ser till vilken person som kan passa för jobbet, säger Adam.

Han uppskattar att Vida är ett företag som hänger med, utvecklas hela tiden och strävar mot högre mål.

– Vida är ett stort företag som bryr sig om sina anställda. Det känns lite som en stor familj och utvecklingspotentialen är jättestor, bara man vill!

Och det vill verkligen Adam, som inte räknar med att hans nuvarande roll blir det sista inom koncernen.

– Jag vill vidare inom Vida och har inga planer på att söka mig någon annanstans, konstaterar han.