Vida Wood UK

Vida Wood UK

Vida är en global leverantör av tillverkade produkter från hållbara svenska skogar. Produktionen är främst inriktad på konstruktionsvirke för ett antal globala marknader. 80 procent av Vidas sågade trävaror exporteras till Europa, USA, Australien, Afrika och Asien. Sågade trävaror hanteras genom vårt säljbolag Vida Wood, som har försäljningskontor i ett antal länder. Ett av dessa försäljningskontor är Vida Wood UK.

Vida Wood UK har kontor i Billericay, Essex, bara en timme från företagets två huvudsakliga terminalverksamheter i Chatham och Rochester i Kent. De har även en anläggning i Methil för att betjäna kunderna i Skottland. Vida Wood UK är specialiserade på försäljning och distribution av miljömässigt hållbara byggkvalitetsprodukter, t.ex. CLS och TR26, till en rikstäckande kundbas bestående av timmerhustillverkare, takstolsleverantörer och virkesåterförsäljare. Deras snabba och effektiva service omfattar träskyddsbehandling av virke vid anläggningarna i Chatham och Methil.

Vida är en stor leverantör av TR26 (virke till takstolar) i Storbritannien. Vi säljer även CLS, takläkt och andra produkter som produceras av Vida till hustillverkare och gör-det-själv-marknaden i Storbritannien.

“Sedan vi började som Vida Wood UK i oktober 2002 har företaget och verksamheten växt enormt. I nära samarbete med sågverken i Sverige och våra tjänstemän tillhandahåller Vida-teamet en hög standard på service och kommunikation till vår rikstäckande kundbas i UK.” Ian Drane, VD på Vida Wood UK Ltd.

Vida Wood UK har för närvarande ett team på 9 personer. Ian Drane, VD för Vida Wood UK Ltd, har nästan 40 års erfarenhet av att sälja virke. Ian har arbetat för Vida i 22 år och blev VD för Vida Wood UK 2022. Ian har ett stadigt och erfaret gäng som består av Emma Sharp – kontorschef, Rebecca Thick – försäljningschef, Conor Sheehy – en del av Sales Executive Team samt Sue Freeman – kontoadministratör. Vida Wood UK har fyra försäljningsadministratörer. Dessa är Jenny Moss, Lisa Hayes (Wilkins), Yasmin Lawrence samt Josh Sharp. Josh huvudsakliga jobb inom Vida Wood UK är att ordna transporter och att kommunicera med åkerier för att säkerställa att vi levererar våra kunder snabbt och effektivt och att kunderna kan le.

Ort: Billericay, Essex
Antal anställda: 12
Huvudsakliga produkter: Byggnadsvirke för husstommar och takstolar.
Primära kunder: Takstolsleverantörer och hustillverkare. Virket i varannan brittisk takstol kommer från Vida.
Sågverk som producerar för Storbritannien: Borgstena, Urshult, Vislanda och Bruza.