Våra nöjda kunder vill ha mer av Ert timmer!


För att möta efterfrågan och för att kunna ge våra kunder bästa möjliga service när det gäller leveranser har vi ett löpande behov av Ert timmer. Våra kunder uppskattar Ert timmer!

Yokohama Lumber, Japan

På VIDAs sågverk i Alvesta sågas och förädlas kubb till japanska väggreglar sk Mabashira. Yokohama Lumber är en timmergrossist i Japan som har importerat material för trähustillverkning under en mycket lång tid.

– För oss är det viktigt att vi har ett attraktivt sortiment för våra kunder. Detta är anledningen till att vi för ca 10 år sedan började köpa Mabashira från VIDA. Tack vare en genomgående hög kvalitet och säkra leveranser har våra inköpsvolymer ökat varje år och nu är VIDA vår största leverantör av Mabashira.

Vi vill att Ni ska veta att vi verkligen uppskattar det utbud av kvalitetstimmer som Ni levererar till VIDA. Vår säljorganisation känner sig stolta över att arbeta med VIDAs produkter på den japanska marknaden och vi ser fram emot en lång och framgångsrik relation tillsammans. Hiroyuki Sato, President, Yokohama Lumber Co., ltd.

Stark, Danmark

Huvudmarknaden för vårt sågverk i Hjältevad är Danmark. Hit levereras bland annat takläkt av gran i olika längder. Detta är en produkt som vi har varit specialiserade på i Hjältevad sedan lång tid tillbaka. Produkterna från Hjältevad lagerhålls i Bellö och finns alltid i lager för våra kunder. STARK är Danmarks största bygghandelskedja och vår största danska kund.


Foto: STARK

- Till oss levererar VIDA takläkt av gran. Takläkten levereras direkt från VIDA ut till våra 90 varuhus utan mellanlager. Beställningen sker dag 1 och levereras dag 2, dvs allt inom 24 timmar. Våra kunder har höga krav på tillgänglighet och rätt priser. En stabil och snabb försörjning av volymsortimentet är viktigt. Det nära samarbetet  och den löpande dialogen kring priser, sortiment och kvantiteter som vi har byggt upp med VIDA är avgörande för vår framgång. Lars Nielsen Jepsen, Inköpschef STARK

Jongeneel BV, Holland

Huvudmarknaden för vårt sågverk i Hästveda är Holland. Jongeneel BV är en holländsk bygghandelskedja som vi levererar till.


Foto: Jongeneel BV

- VIDA är vår nyckelleverantör av vidareförädlat konstruktionsvirke av gran. Verksamheten fick ett uppsving när produktionen i Hästveda specialiserades mot den nederländska marknaden.

Kvaliteten uppfyller väl våra krav och europeiska bestämmelser. Att virket är FSC-certifierat är också viktigt för oss. Virkesleverantörer från södra Sverige är en av de mest konkurrenskraftiga leverantörerna till vår marknad och vi räknar med att det så förblir även på lång sikt. Cees Van De Beek, Jongeneel BV

Wing, Japan

På vårt sågverk i Urshult producerar vi mot Japan. Hit levereras väggreglar till husfabriker. Företaget WING h ar tre husfabriker i Japan och producerar ca 6 000 hus per år.

- I Japan har vi oerhört specifika kvalitetskrav, t ex är längdtoleransen på reglarna +/-0,5 mm vilket inte många sågverk klarar av. Sedan 15 år tillbaka köper vi alla våra reglar från VIDA Urshult till följd av den jämna kvaliteten och den goda servicen. Vi är långsiktiga och vill jobba med företag där det finns engagerade människor. Det finns det hos VIDA. Det är därför VIDA varit vår leverantör under lång tid och kommer så förbli. Shuji Horimoto, Inköpare på WING

Scotframe, Storbritannien

Drygt hälften av det som produceras på vårt sågverk i Urshult exporteras till Storbritannien. En av våra stora kunder där är Scotframe. De är ledande tillverkare av miljösmarta hus i Skottland och norra England med produktion i två fabriker.

- Under de senaste åren har vi importerat direkt från flera av VIDAs sågverk till vår lageranläggning i Perth. Från Urshult levereras kontinentala väggreglar som genomgående håller en hög kvalitet. Våra kontaktpersoner är mycket proaktiva, hjälpsamma och lyhörda för våra krav på framtida leveranser. VIDA är ett utmärkt företag att göra affärer med och timret från Urshult uppfyller väl de kvalitetskrav vi efterfrågar för tillverkning i våra produktionsanläggningar. Cecil Irwin, VD Scotframe


Hitta din inköpare

Din virkesinköpare på VIDA

Skoglig rådgivning

Skogsskötsel och rådgivning VIDA Skog

VIDAs sågverk

VIDAs sju sågverk, gran, fur, konstruktionsvirke