Följ med oss till Skottland


Vi upprepar förra årets succé och erbjuder nu alla skogsägare att köpa en resa och följa med oss till Skottland. Det blir en studieresa där vi bland annat åker på intressanta skogliga studiebesök, upplever det vackra landskapet och självklart gör vi ett besök på ett whiskydestilleri.

Programmet för resan ser ut som följer, det kan dock komma att göras mindre förändringar:

 3 oktober

Flyg från Kastrup kl 13.40 med ankomst Edinburgh 14.30. Transfer med buss upp till Meldrum House Hotel in Aberdeenshire. Nätverksmiddag på hotellet.

4 oktober

Studiebesök på Vidas samarbetspartner Scotframe Timber Engineering Ltd där det blir en gedigen rundvandring och visning av företagets olika delar av sin produktion.

Nätverkslunch på Meldrum House Hotel.

Färd mot Kingussie för att besöka den arbetande Farmen Leault som ligger i hjärtat av Cairngorms Nationalpark, i Skotska Högländerna. Leault är ett populärt besöksmål för att lära mer om fårskötsel, bland annat fårklippning och arbetande vallhundar och här kommer det att ges en visning av 8 hundar som arbetar med att driva får och ankor till visslingskommandon av deras skötare Neil Ross.

Färd mot Aviemore och övernattning på Macdonald Aviemore Resort med middag på kvällen.

5 oktober

Vi åker till Cairngorm liftstation för att ta bergbanan upp till toppen av Cairngorm nationalpark. En fjärdedel av Skottlands inhemska skog finns i nationalparken Cairngorm; här växer det flest Linnea blommor i hela Skottland, här finns 80% av Storbritanniens alla tjädrar med andra ord, ett fantastiskt besöksmål för att studera djurliv, natur och rekreation. Nätverkslunch kommer att intas på Ptarmigan Restaurant, Storbrittaniens högst belägna restaurang.

Avfärd mot Perthshire. Vi gör ett stopp vid House of Bruar, ett av Storbritanniens största center på Cashmere och Tweed produkter. Natten tillbringas på hotell Crieff Hydro där också middag serveras på kvällen.

6 oktober

Dagen startar med ett besök på Griffin Windmill Farm för guidad tur. Griffin Windmill Farm ägs av Green Power som är ett av Storbritanniens största privatägda företag inom grön förnybar energi. Green Power arbetar med vind-, hydro- och solcellsprojekt och kan ge vägledning till den som är intresserad av att utveckla sin mark inom detta område. 

Det blir nätverkslunch på The Famous Grouse Experience som ligger vid Skottlands äldsta destilleri Glenturret. Det har blivit utnämnt till Skottlands bästa besöksmål, med sitt världsberömda destilleri, sitt konferens- och eventcenter samt restaurang och shop. En inspirationskälla till möjligheter!

Natten tillbringas på Crieff Hydro hotell där även nätverksmiddag serveras.

7 oktober

Dagen börjar med att vi åker till Rossie – Ochil Estates för att besöka farmen Guns on Pegs som är ombyggd till ett framgångsrikt eventföretag för fågeljakt.

Efter det är det avfärd till Edinburgh Flygplats. Klockan 15.55 går flyget från Edinburgh till Kastrup med ankomst 18.40.

Priset inkluderar:

Flyg Kastrup till Edinburgh t/r, incheckat bagage, guide under hela resan, representant från Allaround Tours resebyrå, busstransfer enligt program, 4 övernattningar, 4 frukostar, 4 middagar, 3 luncher, fikapauser och utflykter nämnda ovan.

Pris:

Resan kostar 15 800 kr per person och vi har ett begränsat antal platser.

Säkerställ med din revisor att resan är avdragsgill för dig i ditt företag.

Rabatt:

Du som virkesleverantör kan få rabatt på resan. Du erhåller 5 kr/m3fub, för kontrakterad volym timmer och kubb. Rabatten gäller för alla typer av avverkningsuppdrag med kontraktsdatum från 12 mars till resorna är slutsålda. Rabatten kan endast utnyttjas vid betalning av resan.

Intresserad:

Vill du köpa en plats på resan är du välkommen att kontakta Joanna Kron på Joanna.kron@vida.se alternativt 073-021 31 16. Har du frågor kring rabatten är du välkommen att kontakta din lokala virkesinköpare.

 


Sälja skog & virke

Sälja skog och virke

Skoglig rådgivning

Skogsskötsel och rådgivning VIDA Skog

Skogsskötsel

 Skoliga tjänster, skogsskötsel VIDA SKog

Hitta din inköpare

Din virkesinköpare på VIDA

Certifiering

Dubbelcertifiering med VIDA PEFC, FSC

Skogsbruksplan

Grön skogsbruksplan

VIDAs sågverk

VIDAs sju sågverk, gran, fur, konstruktionsvirke

VIDA Nytt

VIDA Nytt