Stomleverans


Byggbolag

På VIDA Building bygger vi väggelement till både villor och flerbostadshus. Vi har en lång erfarenhet av olika typer av projekt både till större byggbolag som Skanska och NCC men också små och medelstora byggföretag i södra Sverige upp till Mälardalen. Vi har gjort oss kända för att hålla hög kvalitet i hela kedjan. Inte bara när det gäller stomleveransen med kvalitet, precision och leveransomfattning utan även avtalsskrivning, tidplaner och besked.

Vi söker långsiktiga samarbeten där vi har möjlighet att lära känna varandras rutiner och system och gemensamt kunna utveckla lösningar för att minimera kostnader och ledtider.
Känns detta intressant för er så hör gärna av dig så kan vi berätta mer om hur vi jobbar och kan ge dig mer information.

Privatkund

Byggprocessen startar genom att vi tillsammans går igenom din ritning och diskuterar dina tankar och önskemål. Därefter räknar vi fram ett färdigt pris som inkluderar en byggsats från oss, montage och färdigställande efter dina önskemål. Vill du ha ett nyckelfärdigt hus genomförs detta av en av våra samarbetspartners. När alla är överens tecknar vår samarbetspartner ett entreprenadavtal för leveransen. Entreprenadavtalet innebär att ni som konsument har ett så kallat ABS 09-avtal baserat helt och hållet på konsumenttjänstlagen med någon av våra samarbetspartners  (entreprenörer). Tillsammans med vår samarbetspartner levererar vi sedan ett nyckelfärdigt hus till dig.

Du kan självklart välja att utföra vissa delar av färdigställandet på egen hand. Om ni väljer att handla upp egna entreprenörer tecknar vi ett leveransavtal, även detta baserat på konsumenttjänstlagen. Sedan tecknar ni själva avtal med övriga entreprenörer. 

Vid kontraktsskrivning tar vi fram alla de bygglovsritningar som behövs.

När bygglov är erhållet startar konstruktionsarbetet samt beställningar för att få material till huset, vilket tar ca 6-8 veckor. Därefter tillverkar vi huset i vår fabrik. Ytterväggar och bärande innerväggar görs som prefabricerade väggelement. Vi gör även färdiga gavelkassetter till mellanbjälklag.

När väggarna anländer till byggplatsen tar det för en villa drygt en vecka till dess att taket är på. När det är tätt utvändigt och skyddat från väder och vind fortsätter därefter färdigställandet invändigt. Här kan du välja om du vill ta över det vidare färdigställandet själv eller ha hjälp av byggentreprenören i omfattning enligt er överenskommelse.

I dagsläget har vi tyvärr ingen tomtförmedling, men det kan ibland hända att vi får kännedom om mark som är till försäljning.

Några av våra samarbetspartners: 

Sverige    
  GBJ Bygg gbjbygg.se
  Husab husab.se
  JLB Bygg jlbbygg.se
     
Tyskland    
  Ellerbeck ellerbeck-schwedenhaus.de
Holland    
  Zweeds Home zweedshome.nl
Schweiz    
  iMaison Sarl  

Byggbolag

undefined

Privatkund

undefined

SKL-avtalet

undefined

Volymelement/Moduler

undefined